http://lbdf.lilypie.com/ZMHwp2.png

keskiviikko 25. tammikuuta 2012

Taas jotain pientä

Eli väärä hälytys oli ilmeisesti tuo maanantain homma.
Supparit jatku yölle, mutta sain nukuttua ja aamulla sitten muutama kipeämpi.
Terveyden hoitaja meinasi neuvolassa, että jos samanlainen tilanne uusiutuu, tulee suppareita ja/tai vepäilee lapsiveden vuotavan, niin suoraan synnärille tarkistettavaksi. Tuona päivänä tuli muutamia tosi epämukavia ja särkeviä supistuksia (en tykkää käyttää jostain syystä sanaa kipu) ja ne laantu sitten iltaan mennessä. Eilinen päivä oli aivan normaali siis perusraskaus vaivoista välittämättä.

Tämä aamu alkoi tosi epämukavalla ja särkevällä supistuksella, vessassa sitten taa sain huomata että pikkarit oli märkänä. Ja nyt on koko aamun olleet, käyn vessassa koko ajan. Piti laittaa ihan pesukone pyöriin ku housut loppuu. Supistuksia tulee epäsäännöllisesti, jotku on kovempia kuin toiset. Vessassa on tullut käytyä myös ihan kakkosella muutamaan kertaan. Vaavi liikkuu aivan normisti, eli sillä ei pitäisi olla hätää.

Mie nyt taas seuraan tätä tilannetta, illemmasta varmaan sitten voi taas paremmin todeta että joko ois aika mennä sinne synnärille tai jos vaikka soittaisin sinne.


Neuvolassa tosiaan tuli käytyä, tässä vähän lukuja pitkästä aikaa:

rv 35+6, paino 82,4 kg, turvotus +, rr 138/82, sf-mitta 33, vauva rt, syke +, liikkeet ++. Hb ei otettu tällä kertaa. Terkka ei kommentoinut mitenkään kummosemmin mitään lukuja jne. Vauvan painoksi arvioi 2500 g. Soitti myöhemmin mulle kotiin, että menisinkö sokerirasitukseen, ja mie suostuin. Sinne siis maanantaina aamulla. Juteltiin synnytyksestä ja vauvasta jne. Miehelle tuli hyvä mieli kun sai puhua ulkopuolisen kanssa kaikenlaisesta ja kovasti kehui terkka meidän ajatuksia synnytyksen ja vauvan hoidon ja tulevan elämän suhteen.

Turvotusta on tullut lisää, huomasin toissa päivänä että hitto on pohkeet kipeenä, noh otin sukat jalasta ja kappas! Kauheat painaumat jäi sukan varsista ja ihan pollotti jalat. Mie sitten nostin koivet kohti kattoa ja mies hieroi pohkeita, niin alkoipa hellittää kipukin. Huh. Yleensä meen villasukissa kotona nii ne ei purista, en oo huomannu koko turvotusta että se on jo noin isoa.

Mie spontaanisesti ostin eilen punaruskean tukkavärin, ja läträsin sen päähän. Ah tuli heti NIIIIN hyvä olo ja näytän nyt ihan ihmiseltä! Ei musta taida olla luomutukkaan enään.

Nyt sohvalle lepäilemään, kankku ei kestä tätä istumista...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti